Jean-Claude Vanden Eynden

Belgium

Op zijn 16e werd Jean-Claude Vanden Eynden de jongste laureaat van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth. Als 12-jarige werd hij leerling van het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Hij werkte onder leiding van Eduardo Del Pueyo tot aan het einde van zijn studie bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. 

Jean-Claude Vanden Eynden speelde met de meest prestigieuze symfonische orkesten, waaronder dat van Sint-Petersburg, het Royal Philharmonic Orchestra, het Residentie Orkest en met kamerorkesten. Zo werkte hij samen met befaamde dirigenten als Rudolf Barshaï en Yuri Temirkanov. Hij speelt kamermuziek met Belgische en internationale partners van topniveau.

Zijn uitgebreide repertoire omvat onder meer de meeste grote concerten, een keuze aan kamermuziekstukken en het volledige œuvre voor piano van Ravel. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid bij de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth en bij andere internationale wedstrijden. Hij nam deel aan bekende festivals zoals in Umeå (Zweden), Prades (Frankrijk) en vooral Stavelot (België), waarvan hij sinds 1987 artistiek adviseur is.

Jean-Claude Vanden Eynden is momenteel docent aan het Muziekconservatorium van Brussel en bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast is hij artistiek directeur van het Centrum Eduardo del Pueyo.

Ontvang YPF nieuws in je inbox!

Sign up for The YPF Newsletter