Tweede editie Young Pianists Festival in november 2015

Na het succes van 2013 wordt van 12 t/m 22 november 2015 in Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis de tweede editie van het Young Pianists Festival Amsterdam georganiseerd. Tegelijk met het festival vindt de 6de YPF Piano Competition plaats, het meest vooraanstaande pianoconcours voor in Nederland werkzaam pianotalent t/m 25 jaar  – zie hier.

Evenals in 2013 zal het programma van het festival de piano in al zijn facetten en in verschillende muziekgenres laten horen en zien. 
Daarbij gaan de succesnummers van het festival van 2013 uiteraard in reprise, waaronder de spetterende ‘Tribute to Youri Egorov’, maar dan met maar liefst zes internationale meesterpianisten.

De concerten zijn nu bekend en staan in het overzicht hieronder. Ook zijn ze te vinden op de website van het Muziekgebouw. Op de hoogte blijven van alles rondom het festival? Like onze Facebook-pagina of volg ons op Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

 

Programma Onderdelen 2015

Locatie

Bimhuis
Het Bimhuis biedt jaarlijks in ruim 300 concerten een overzicht van het Nederlandse en internationale aanbod van jazz en geïmproviseerde muziek. Vele vormen komen aan bod; het accent ligt op actuele ontwikkelingen, maar ook belangrijke representanten van oudere stromingen zijn regelmatig te beluisteren. Het Bimhuis is lid en mede-oprichter van het Europe Jazz Network.
Muziekgebouw aan ‘t IJ
Muziekgebouw aan ‘t IJ ligt op ruim 10 minuten lopen vanaf Centraal Station, 5 minuten vanaf ringweg A10 oost en 3 minuten met de tram (lijn 26) vanaf het Centraal Station. De ’Piet Hein’ parkeergarage (ingang voor Passenger Terminal Amsterdam) loopt door tot onder het Muziekgebouw.

News

Bestel nu – met vroegkorting – uw kaarten voor de grote finale van de jubileumeditie van het YPF Piano Concours 2019 op 9 en 10 februari 2019 in Muziekgebouw aan 't IJ!

8 april 2018 | Openbare Masterclass Ronald Brautigam

Word vriend van de Young Pianist Foundation