Programma 2015

6 t/m 22 november

Concerten

 
donderdag 12 nov

Speciaal voor het Young Pianists Festival componeerde de Nederlandse componist Elmer Schönberger een nieuw pianoconcert. De Spaanse pianiste Rosalía Gomez Lasheras brengt het deze avond in première.
 

Grote Zaal
,
20.15 uur
 
zondag 15 nov

Tijdens het Young Pianists Festival Amsterdam gaat concertpianist Francesco Tristano eenmalig tête-à-tête met de bekende Noorse jazzpianist en producer Bugge Wesseltoft.

 

Grote Zaal
,
21:00
 
dinsdag 17 nov

Ralph van Raat komt met een uitdagend en toch toegankelijk hedendaags programma voor piano en strijkkwartet. Van Raat koos het Nederlandse Ragazze Kwartet voor dit eenmalige concert.
 

Grote Zaal
,
20:15
 
woensdag 18 nov

De Franse toppianist Alexandre Tharaud – die al jaren zowel het vroege als latere werk van Bach op zijn repertoire heeft staan – presenteert zíjn visie op Bachs meesterwerk. Dit concert is ook onderdeel van de Pianoserie van het Muziekgebouw

Grote Zaal
,
20:15
 
vrijdag 20 nov

De meesters Andreas Staier en Tobias Koch combineren hun kwaliteiten in een spectaculair concert op twee 19e-eeuwse fortepiano’s van de legendarische pianobouwer Conrad Graf (1782-1851).
 

Grote Zaal
,
20:15
 
zaterdag 21 nov

In een eenmalig concert tijdens het festival speelt de Ierse meesterpianist Barry Douglas prachtige pianoconcerten van Mozart en van Beethoven samen met studenten van het Conservatorium van Amsterdam Kamerorkest.
 

Grote Zaal
,
14:30
 
zaterdag 21 nov

Na het succes van het vijfvoudige pianorecital in 2013, herdenken dit jaar maar liefst zes meesterpianisten uit de internationale jury van de YPF Piano Competition de legendarische Youri Egorov.
 

Grote Zaal
,
20:15
 
zondag 22 nov

Speciale uitvoering van Stravinsky's baanbrekende meesterwerk. Behalve de beroemde orkestversie schreef Stravinsky ook een versie voor piano. Daan Kortekaas en Anne Veinberg spelen samen Le Sacre du Printemps.
 

Bimhuis
,
10:30

Concert

 
donderdag 12 nov
t/m
zondag 22 nov
Young Pianists Festival Concerten

In november 2015 komt de YPF met de tweede editie van het Young Pianists Festival in Amsterdam. Vele verschillende artiesten en soorten muziek komen aan bod, met als stralend middelpunt de piano.

YPF Piano Competition 2015

 
vrijdag 6 nov
t/m
zondag 22 nov
YPF Piano Competition 2015

De kandidaten van de YPF Piano Competition strijden tijdens het concours om belangrijke prijzen, zoals concerten en masterclasses in binnen- en buitenland, culturele reizen en geldprijzen. Op weg naar de Grote Finale doen zij essentiële ervaring op en tillen zij hun spel naar een steeds hoger niveau.
 

Begin de dag met Bach

 
dinsdag 17 nov
t/m
zondag 22 nov
Begin de dag met Bach

Wat is er heerlijker dan wakker worden met Bach? Zes dagen lang speelt elke dag een andere meesterpianist één van de schitterende Engelse Suites van Johann Sebastian Bach voor u.

Lunchconcerten

 
dinsdag 17 nov
t/m
zaterdag 21 nov
Meester en Gezel

Het Young Pianist Festival Amsterdam nodigde vier van de beste professionele muziekopleidingen ter wereld uit om hun grootste talenten op pianogebied aan het Nederlandse publiek te presenteren.

Masterclasses

 
maandag 16 nov
t/m
vrijdag 20 nov
Masterclasses - Aan de hand van de meester

Gerenommeerde pianisten geven masterclasses aan kandidaten van de YPF Piano Competition 2015. 

Lezingen

 
maandag 16 nov
t/m
vrijdag 20 nov
Seminars - De linkerhand, fortepiano en improvisatie

De linkerhand wordt ook bij de seminars in het zonnetje gezet. Echter mogen we ook de retro klassieke improvisatie en de fortepiano niet vergeten. 

Randprogramma

 
donderdag 12 nov
t/m
zondag 22 nov
Open Podium

Voor en na concerten zal er een speciale programmering in de Entreehal zijn met jonge professionals in de muziek. 

Ontvang YPF nieuws in je inbox!

Sign up for The YPF Newsletter
Word vriend van de Young Pianist Foundation