Programma 2015

Muziekgebouw 12 t/m 22 november

Concert

 
donderdag 12 nov

Speciaal voor het Young Pianists Festival componeerde de Nederlandse componist Elmer Schönberger een nieuw pianoconcert. De Spaanse pianiste Rosalía Gomez Lasheras brengt het deze avond in première.
 

Grote Zaal
,
20.15 uur
 
zondag 15 nov

Tijdens het Young Pianists Festival Amsterdam gaat concertpianist Francesco Tristano eenmalig tête-à-tête met de bekende Noorse jazzpianist en producer Bugge Wesseltoft.

 

Grote Zaal
,
21:00
 
dinsdag 17 nov

Ralph van Raat komt met een uitdagend en toch toegankelijk hedendaags programma voor piano en strijkkwartet. Van Raat koos het Nederlandse Ragazze Kwartet voor dit eenmalige concert.
 

Grote Zaal
,
20:15
 
woensdag 18 nov

De Franse toppianist Alexandre Tharaud – die al jaren zowel het vroege als latere werk van Bach op zijn repertoire heeft staan – presenteert zíjn visie op Bachs meesterwerk. Dit concert is ook onderdeel van de Pianoserie van het Muziekgebouw

Grote Zaal
,
20:15
 
vrijdag 20 nov

De meesters Andreas Staier en Tobias Koch combineren hun kwaliteiten in een spectaculair concert op twee 19e-eeuwse fortepiano’s van de legendarische pianobouwer Conrad Graf (1782-1851).
 

Grote Zaal
,
20:15
 
zaterdag 21 nov

In een eenmalig concert tijdens het festival speelt de Ierse meesterpianist Barry Douglas prachtige pianoconcerten van Mozart en van Beethoven samen met studenten van het Conservatorium van Amsterdam Kamerorkest.
 

Grote Zaal
,
14:30
 
zaterdag 21 nov

Na het succes van het vijfvoudige pianorecital in 2013, herdenken dit jaar maar liefst zes meesterpianisten uit de internationale jury van de YPF Piano Competition de legendarische Youri Egorov.
 

Grote Zaal
,
20:15
 
zondag 22 nov

Speciale uitvoering van Stravinsky's baanbrekende meesterwerk. Behalve de beroemde orkestversie schreef Stravinsky ook een versie voor piano. Daan Kortekaas en Anne Veinberg spelen samen Le Sacre du Printemps.
 

Bimhuis
,
10:30

Ontvang YPF nieuws in je inbox!

Sign up for The YPF Newsletter
Word vriend van de Young Pianist Foundation