26 december 2017: Ramon van Engelenhoven in het Mariinski Theater in St. Petersburg o.l.v. Valery Gergiev

26 december 2017: Ramon van Engelenhoven in het Mariinski Theater in St. Petersburg o.l.v. Valery Gergiev

26 december 2017: Ramon van Engelenhoven in het Mariinski Theater in St. Petersburg o.l.v. Valery Gergiev

In 2015 was de destijds twintigjarige pianist Ramon van Engelenhoven niet alleen winnaar van het YPF-Pianoconcours, maar tevens winnaar van de ‘Grand Prix Youri Egorov’. Deze Egorov-prijs wordt alleen uitgereikt als de concourswinnaar volgens de jury artistiek buitengewone internationale potentie bezit. 
De Egorov-prijs betekent dat Ramon met het Mariinski Orkest en dirigent Valery Gergiev in Sint-Petersburg mag optreden.

26 December 2017 vindt dit concert om 18:00 uur plaats in het kader van het ‘XII Mariinsky International Piano Festival’.
Op het programma staat het Piano Concert No. 5 in G major, Op. 55 van Sergei Prokofiev en Piano Concert in F-sharp minor, Op. 20 van Alexander Scriabin.
Het volledige programma en kaarten voor dit concert kunt u zien en bestellen op de website van het Mariinski Theater.

De Nederlands-Russische pianist Youri Egorov (1954-1988) drukte op geheel eigen wijze zijn stempel op de uitvoeringspraktijk van de klassieke muziek. Wars van foefjes en vertoon ging hij z’n eigen weg. Een carrière interesseerde hem nauwelijks.
Egorov trad op met vooraanstaande orkesten en werd geprogrammeerd in de belangrijkste recital-series. Hij nam deel aan belangrijke festivals en gaf concerten op toonaangevende podia ter wereld.
De Youri Egorov Foundation, nagelaten aan de Young Pianist Foundation, beheert en beschermt deze herinnering en geeft tevens invulling aan Youri’s wens om toptalent te steunen.

Het Mariinski Theater, toonaangevend opera- en ballethuis in Sint-Petersburg, is vooral bekend geworden door de vele optredens in West-Europa van het orkest en zijn chef-dirigent Valery Gergiev. Sinds 1988 staat het theater onder zijn artistiek leiderschap. Gergiev was tot 2008 ook chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Nog steeds is hij als Honorary Conductor aan het Rotterdamse orkest verbonden.

Locatie: Mariinski Theater St. Petersburg, Rusland
Dirigent: Valery Gergiev
Datum + tijd: 26 december 2017, 18:00 uur
Repertoire: Prokofiev. Scriabin
TicketsMariinski Theater