Young Virtuosi Series

Young Virtuosi Series

In 2021 presenteerde Stichting The Young Pianist Foundation – als mogelijkheid tijdens de corona periode – een serie van 6 concerten en 6 masterclasses voor jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de kans kregen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Het initiatief werd door de jonge musici zeer verwelkomd en  ook door een groot en trouw publiek ‘omarmd’, reden waarom de YPF de Young Virtuosi serie nu elk jaar organiseert! 

De YPF Young Virtuosi serie is onderdeel van de activiteiten die YPF organiseert vanuit het basisidee van YPF: verantwoorde talentontwikkeling en begeleiding op weg naar de top. Jonge top-pianisten spelen tijdens deze concerten op de vleugel van de legendarische Russische pianist Youri Egorov in De Duif aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam.

In de Young Virtuosi series 2021, 2022, 2023 en 2024 vonden er concerten plaats door onder anderen: Alexandra Kaptein, Jesse Wienke, Florian Verweij, Juan Pedro García Oliva, Alexander Jansen, Jorian van Nee, Noah Zhou, Aarón Ormaza Vera, Carlos Marín Rayo, Shane van Neerden en Yang Yang Cai. Masterclasses werden gegeven door onder andere: Severin von Eckardstein, Hannes Minnaar en Jean-Claude Vanden Eynden.

Concerten van het tweede deel van de YPF Young Virtuosi serie 2024 worden georganiseerd op zondag 8 september, zondag 6 oktober en zondag 1 december 2024. De concerten vangen aan om 15.00 uur, duren  ongeveer een uur en vinden plaats in De Duif in Amsterdam.

Van alle concerten zijn opnames gemaakt door Synco van Keulen. Deze opnames zijn op ons YouTube kanaal te bekijken via onderstaande button.