Kaartverkoop 9 en 10 februari
YPF Piano Competition 2019

Koop uw kaarten

Kaartverkoop

De YPF Piano Competition vindt vanaf 25 januari 2019 plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Toegang tot de concours dagen is gratis (tijden volgen). De YPF Piano Competition wordt afgesloten met ‘A tribute to Youri Egorov‘ en de Finale van het concours op 9 en 10 februari 2019 in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Kaarten voor zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019 kunt u hier kopen.

Bestel nu uw kaarten voor A tribute to Youri Egorov, de Grote Finale en de Junior Finale van de jubileumeditie van de YPF Piano Competition 2019 op 9 en 10 februari 2019 in Muziekgebouw aan ‘t IJ!

Ook in deze jubileumeditie van de YPF Piano Competition – YPF viert in 2019 haar twintigjarig bestaan! – wordt jong (inter)nationaal pianotalent weer op de proef gesteld. In vijf rondes moeten de deelnemers bewijzen meester te zijn in het héle piano-repertoire, van Bach tot nu. Op 9 en 10 februari is de finale van het concours in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam!

za 9 februari 2019 / 20:15 tot ± 22:00 / Grote Zaal
JURY CONCERT / A tribute to Youri Egorov
Concert door zes meesterpianisten

Inmiddels een ware YPF-traditie is een pianorecital dat de juryleden gezamenlijk geven onder de noemer A tribute to Youri Egorov. In dit concert spelen maar liefst zes meesterpianisten uit de internationale jury van de YPF Piano Competition, waaronder Edith Fischer, Boris Berman en Pascal Devoyon. Het belooft een onvergetelijke avond te worden voor de pianoliefhebber.

De in 1976 naar ons land gevluchte Russische toppianist Youri Egorov overleed in 1988 op 33-jarige leeftijd in Amsterdam aan de gevolgen van aids. Velen in binnen- en buitenland denken nog altijd vol bewondering en met weemoed terug aan dit veel te jong gestorven pianogenie. De Young Pianist Foundation beheert het erfgoed van Egorov en eert hem met dit unieke tribute concert. Extra bijzonder zal deze avond worden door de persoonlijke woorden die Jan Brokken aan Youri Egorov (ofwel de dichter onder de Russische meesterpianisten) zal wijden. Jan Brokken schreef het prachtige boek In het huis van de dichter over zijn vriendschap met Youri Egorov.

Boris Berman Joseph Haydn, Sonate in Es
Pascal Devoyon Gabriel Fauré, Thème et Variations op. 73
Jean-Claude Vanden Eynden Claude Debussy, Estampes
 Pauze
Edith FischerLudwig van Beethoven, Sonate op. 78
Einav YardenRobert Schumann, Drei Fantasiestücke, op. 111 & Igor Stravinsky, Tango
Ching-Yun HuCharles-Valentin Alkan, Festin d’Esope, op. 39 nr. 12
Jean-Claude Vanden Eynden en Ching-Yun HuMaurice Ravel, La Valse

zo 10 februari 2019 / 11:00 tot ± 13:00 / Kleine Zaal
JUNIOR FINALE YPF PIANO COMPETITION
Meesterproef van de allerjongsten (t/m 14 jaar)

Mozart bewees het lang geleden: talent ontpopt zich al op jonge leeftijd. Daarom organiseert de Young Pianist Foundation naast het reguliere concours ook de Junior Competition, waar de allerjongsten een podium krijgen om zich te meten voor een ervaren jury. Ontdek de talenten van de toekomst en volg ze in hun eerste stappen op weg naar de top.

De YPF Junior Competition is een opstapje naar het ‘echte’ concours en is qua repertoire ook zo opgebouwd; relatief zwaar dus. De jonge pianisten worden in de eerste ronde getoetst in het klassieke pianorepertoire. Ze sluiten de finale toepasselijk af met een pianoconcert van Mozart dat ze samen spelen met het Helikon Kwartet (versterkt met contrabas), bestaande uit studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

zo 10 februari 2019 / 14:00 tot ± 18:00 / Grote Zaal
FINALE YPF PIANO COMPETITION 2019
De drie beste pianisten van Nederland (t/m 28 jaar)

De drie finalisten sluiten een zwaar concours af met een wereldpremière voor piano solo van de jonge Nederlandse componist en pianist Thomas Beijer en Chopins Tweede pianoconcert. Het orkest van het Conservatorium van Amsterdam begeleidt ze in de grootse romantiek van dit concert onder leiding van Jean-Bernard Pommier.

Tijdens het juryberaad speelt Ramon van Engelenhoven (winnaar van de YPF Piano Competition 2015), samen met het orkest de Symfonische variaties van Franck. De prijsuitreiking vindt direct na het juryberaad plaats in de Grote Zaal.

Bestel hier uw kaarten bij Muziekgebouw aan ’t IJ.