Dora Petkovic

Dora Petkovic (1996, Kroatië) doet momenteel een masterprogramma gespecialiseerd in solo piano-uitvoering aan de Musik-Akademie FHNW Basel bij professor Filippo Gamba. In 2019 studeerde ze af in pianouitvoering en pedagogiek (geïntegreerd studieprogramma) aan de Muziekacademie van de Universiteit van Zagreb, bij professor Srdjan Caldarovic.

Ze nam deel aan masterclasses en lessen bij tal van pianisten, waaronder Jerome Rose, Grigory Gruzman, Ruben Dalibaltayan, Dmitry Bashkirov, Viktor Derevianko, Natalia Trull, Peter Jablonski en ze trad op als solist met Varazdin Chamber Orchestra in 2010 op Muziekschool Varazdin, en in 2011 en 2013 op Varazdin Baroque Evenings.

Dora won prijzen op internationale concoursen, waaronder de 1e prijs op de International Competition ‘Giovani Musicisti’ in Treviso (2011), de 1e plaats en een gouden plaquette op de ‘International Competition Insula’ in Izola (2014), speciale prijs op Premio pianistico internazionale ‘Stefano Marizza’ in 2015 in Triëst, 1e op het ‘Concorso musicale Citta di Palmanova’ in 2015, 1e prijs op de ‘Internationale competitie voor jonge muzikanten Sonus op. 5’ in 2019 in Kroatië, 2e prijs bij ‘G-Clef International online competition’ in 2021.

Ze bracht het academische jaar 2017/2018 door als Erasmusstudent aan het Conservatorio Arrigo Boito in Parma, bij professor Andrea Padova, waar ze als solist optrad met Orchestra Regionale dell’Emilia-Romagna.

In 2018 won ze tijdens de Tel-Hai International Piano Masterclasses de Marina Bondarenko Memorial Prize voor beste deelnemer aan de Masterclasses

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Helaas heeft Dora haar deelname moeten annuleren wegens privé omstandigheden.

Kwartfinale
L. van Beethoven Sonata no. 24 in F sharp major, op. 78
S. Prokofiev Sonata no. 8 in B flat major, op. 84

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 3 in C minor, op. 60
R. Schumann Symphonic etudes, op. 13

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
L. van Beethoven Piano Concerto no. 1 in C major, op. 15