Francesco Maccarrone

Francesco Maccarrone (1997, Italië) speelt van jongs af aan piano en heeft de passie voor muziek geërfd van zijn oom Domenico Clapasson, een pianist en componist.
Op 9-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het ‘Giuseppe Verdi’ Conservatorium in Turijn en kreeg les van Claudio Voghera, onder wiens leiding hij in 2016 afstudeerde met onderscheidingen. Francesco volgde Masterclasses bij pianisten als Benedetto Lupo, Roberto Plano, Andrea Lucchesini en Pavel Gililov.

Op dit moment studeert Francesco aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij nam deel aan vele competities en won in 2008 de 1e prijs op de XIII Nationale Instrumentale Competitie ‘Città di Giussano’; in 2009 de 1e prijs op de VIIe Nationale Muziekwedstrijd ‘Comune di Cantalupa’; in 2010 de 1e prijs op het XXV Nationale Pianoconcours ‘J.S. Bach – Stad van Sestri Levante’ en in 2013 de 1e prijs op het XXVIII Nationale Pianoconcours ‘J.S. Bach – Stad van Sestri Levante’.

Franceso speelde vele recitals in verschillende Italiaanse steden en nam deel aan o.a. de ‘Concert Seasons’ van de Unione Musicale in Turijn in 2013, 2017, 2018 en 2019.
In 2015 opende hij het concertseizoen voor het Conservatorium van Turijn als solist met het eerste pianoconcert van Chopin in e op. 11 begeleid door het Orkest van  Conservatoriumstudenten onder leiding van Giuseppe Ratti.

In 2017 en 2018 won Francesco beurzen van ‘Premio Stefano Tempia’ en ‘Talenti Musicali’ van de stichting CRT. Ook kreeg hij een beurs van de ‘International Music Academy’ van Liechtenstein, waardoor hij in contact kwam met Maestro Pavel Gililov. In 2018 werd hij ook uitgenodigd door het Ministerie van Cultuur van Bahrein om een ​​recital te geven in de hoofdstad Manamah.

Franceso maakte deel uit van verschillende kamermuzieksamenwerkingen, zoals die met de violist Valerio Scarano, cellist Davide Maffolini en violist Francesco Bagnasco

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Kwartfinale > zaterdag 12 februari | 14:15 – 14:55 uur | Bimhuis
L. van Beethoven Sonata no. 23 in in F minor, op. 57 ‘Appassionata’
N. Kapustin 8 Concert Etudes, op. 40 (no. 7 and 8)

Halve finale
J. Brahms Horn Trio in E flat major, op. 40
D. Scarlatti Sonata in C major, K.460
F. Chopin Scherzo no. 2 in B flat minor, op. 31
C. Debussy Préludes (1st book): 2. Voiles
C. Debussy L’Isle Joyeuse

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
R. Schumann Piano Concerto in A minor, op. 54