Jacopo Giovannini

Jacopo Giovannini (1997, Italië) begon met piano spelen op 4-jarige leeftijd, op 5-jarige leeftijd won hij zijn eerste competitie met een internationale jury en op zijn 6de gaf hij zijn eerste recital in Palazzo Barberini in Rome.

Jacopo debuteerde op 11 jarige leeftijd met het 1e concerto van Beethoven in de Grand Hall Sjostakovitsj in St. Petersburg met het St. Petersburg Philarmonic Orchestra onder leiding van Anatoly Rybalko. Vanaf dan speelt Jacopo in prestigieuze zalen zoals Auditorium della Conciliazione en Palazzo Della Cancelleria in Rome, Carnegie Hall in New York, Teatro Flavio Vespasianus in Rieti, Conservatorium Giuseppe Verdi en Salome degli affreschi in Milaan, Ravensburg’s Konzert Haus, Rathaus in Bremen, Tirana Operahouse, Atheneum van Boekarest.

Jacopo rondde zijn studie aan het Santa Cecilia Conservatorium in 2012 af met de hoogste cijfers. Sinds 2016 studeert hij aan de Hannover Hochschule für Musik und Theater in Hannover bij prof. Bernd Goetzke en tot 2018 bij prof. Olivier Gardon. Op dit moment volgt hij ook Kamermuziekstudies in Leipzig Hochschule bij prof. Boris Kusnezow.

Tijdens het seizoen 2019/2021 speelde hij op festivals door heel Europa (Italië: Bolzano, Triëst, Perugia, Asti / Duitsland: Hannover, München, Bremen, Langernargen, Hamburg / Oostenrijk / Albanië en Roemenië).

In 2019 speelde hij een korte tour met het Südwestdeutsche Kammerorchester dat hem onder meer bracht naar Ravensburgs Konzerthaus, Stadttheater in Lindsay en Kleiner Goldener Saal in Augsburg.

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Kwartfinale > zondag 13 februari | 11:00 – 11:40 uur | Bimhuis
M. Ravel Valses Nobles and Sentimental
L. van Beethoven Sonata no. 32 in C minor, op. 111

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 3 in C minor, op. 60
I. Albéniz Iberia, book 2 – no. 3 Triana
S. Rachmaninov Variations on a theme from Corelli

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
L. van Beethoven Piano Concerto no. 1 in C major, op. 15