Pavel Tesík

Pavel Těšík (1996, Tsjechië) studeerde piano aan het Pavel Josef Vejvanovský Conservatorium in Kroměříž bij Ondřej Hubáček. Hij vervolgde zijn studie aan de Janáček Academie van Podiumkunsten in Brno bij prof. Jan Jirasko en Igor Ardašev. Hij studeerde een semester aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Graz bij prof. Ayami Ikeba. Pavel studeerde af in 2021 en werkt tegenwoordig als pianodocent aan het Brno Conservatorium.

Pavel is laureaat van verschillende pianoconcoursen, zoals de ‘International Competitie Pro Bohemia’ (Ostrava, 2013 / 1e prijs), de ‘European Grand Prize Of Music ‘Mendelssohn Cup” (Taurisano, 2012 / 2e prijs) en de ‘International Piano Competition ‘Mozart”, Frascati (Rome, 2016 / 3e prijs). Hij nam deel aan masterclasses van gerenommeerde pianisten zoals Vera Nosina (Rusland), Azra Medić (Bosnië), Jonathan Powell (VK) en Håkon Austbø (Noorwegen).

Pavel speelde als solist met het Janáček Academy Orchestra in Brno en met het Moravisch Philharmonisch in Olomouc. Naast het geven van solo recitals is Pavel ook actief als kamermuziekspeler met focus op repertoire voor pianoduo en ensembles met strijkinstrumenten.

REPERTOIRE en  SPEELSCHEMA

Kwartfinale > donderdag 10 februari | 15:00 – 15:40 uur | Bimhuis
L. van Beethoven Sonata no. 31 in A flat major, op. 110
L. Janácek On an overgrown path (1st book): The Madonna of Frydek, They chattered like swallows, Words fail!
A. Scriabin Sonata no. 4 in F sharp major, op. 30

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 1 in G minor, op. 25
C. Franck Prélude, Choral et Fugue, FWV 21

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
R. Schumann Piano Concerto in A minor, op. 54