Victor Naranjo Pérez

Victor Naranjo Pérez (1996, Spanje) begon op zijn 7de met piano spelen met zijn moeder als lerares. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Gran Canaria bij Emilio Tabraüe. Hij volgde ook lessen bij Galina Neporozohnya. Victor voltooide zijn bachelor bij Alexander Kandelaki aan de CSM ‘Bonifacio Gil’ van Badajoz in Spanje. Hij behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken. Momenteel volgt hij lessen bij Aleksandar Madžar aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, Duitsland.

Victor volgde masterclasses van musici als Pascal Nemirovsky, Marta Gulyas, Boris Berman, Boris Giltburg, Enrico Pace, Claudio Martínez Mehner, Nino Kereselidze, András Kemenes, Ángel Sanzo, Péter Nagy, Kennedy Moretti, Begoña Uriarte, Miguel A. Ortega Chavaldas, Albert Atenelle, Daniel del Pino, Frank van de Laar, Naum Grubert.

Hij is op vele Spaanse en Portugese concoursen bekroond met 1ste en 2de prijzen. Victor speelde in de grote concertzalen in Spanje en in het buitenland zoals het Alfredo Kraus Auditorium (Spanje), Auditorium van Cuenca (Spanje), Teatro Real (Spanje), Tilburg Theater (Nederland), Teatro Leal (Tenerife), Oosterport Groningen (Nederland), Casa da Musica (Porto, Portugal), Helsinborg (Zweden), Kopenhagen, (Denemarken), Brussel en Antwerpen (België). Ook is Victor op vele festivals te horen en te zien geweest.

Victor heeft een brede ervaring als solist en is geïnteresseerd in kamermuziek. In februari 2020 werd hij bekroond met de eerste prijs op de Kamermuziekwedstrijd ‘Tribuna SaxEnsemble’ die plaatsvond in Madrid.

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Kwartfinale > zaterdag 12 februari | 11:00 – 11:40 uur | Bimhuis
L. van Beethoven Sonata no. 23 in in F minor, op. 57 ‘Appassionata’
C. Debussy Prélude no. 12 (2nd book) Feux d’artifice
I. Albéniz Iberia, book 2 – no. 3 Triana

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 3 in C minor, op. 60
S. Prokofiev Sonata no. 8 in B flat major, op. 84

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
L. van Beethoven Piano Concerto no. 3 in C minor, op. 37