Young Virtuosi serie 2024 – Noah Zhou

Young Virtuosi serie 2024 – Noah Zhou

Op zondag 10 maart opent de Engelse pianist Noah Zhou, 2de prijs winnaar van de YPF European Piano Competition 2022, de YPF Young Virtuosi serie 2024. Om 15.00 uur neemt hij plaats achter de vleugel van Youri Egorov in De Duif en speelt het onderstaande programma in deze vierde editie van de Young Virtuosi serie die YPF organiseert om jonge talentvolle pianisten een podium te bieden, een kans te geven om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Programma:

Haydn – Sonata in B Minor, Hob. XVI: 32
Janacek – Sonata 1.X.1905, ‘From the Street’
Liszt – Legende no. 2, ‘St. Francois de Paul marchant sur les flots’

– korte pauze (5 min)-

Rachmaninoff – 8 Etudes, op. 33

Noah Zhou
De Brits-Chinese pianist Noah Zhou, woonachtig in Londen, begon met pianospelen toen hij 5 jaar oud was. Noah heeft zijn bacheloropleiding afgerond aan de Royal Academy of Music, waar hij de Sir Elton John Scholarship ontving. Momenteel volgt hij zijn masteropleiding aan hetzelfde instituut, waar hij studeert bij het emeritus hoofd van het keyboard, Christopher Elton.
Noah heeft een aantal prijzen gewonnen, waaronder de 2e prijs bij de YPF European Grand Prix (2022) en de Duet Prize for Best Young Instrumentalist van de Royal Philharmonic Society of Great Britain (2018). Hij won de 1e prijs bij de Valsesia Musica International Competition (2021) en de Euregio Piano Award (2021). Daarnaast is Noah laureaat van de Rio International Competition (2022); Horowitz International Competition (2019); Campillos International Competition (2021) en was hij finalist bij de UK Piano Open (2020) en Manchester International Concerto Competition (2019). Noah speelt regelmatig op vele plaatsen over de hele wereld.
Naast zijn eigen optredens is Noah mede-artistiek directeur van het Piano Concerto Festival. Dit evenement is erop gericht om jonge pianisten toegang te geven tot een professioneel orkest, waar ze mee mogen optreden, en heeft ook als doel hen connecties te laten opdoen met het oog op de mogelijkheid van toekomstige optredens.

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceerde de YPF de Young Virtuosi serie voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen middels concerten en masterclasses hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een groot succes. Via deze link kunnen de concerten van de Young Virtuosi serie 2023 (en daarvoor) worden bekeken.

Concerten

De concerten vinden plaats in De Duif aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam. Tijdens de zes concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Masterclasses

In 2024 worden er ook weer masterclasses georganiseerd. Deze bijzondere ‘lessen’ vinden plaats in ‘MuziekHaven’ in Zaandam. Programmering en verdere informatie over de masterclasses volgt binnenkort.

Young Virtuosi serie 2024 – Noah Zhou

  • Datum: zo 10 maart 2024
  • Tijd: 15:00 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Stadsherstel Amsterdam
  • Locatie:  De Duif, Amsterdam