Young Virtuosi serie – Alexander Jansen

Young Virtuosi serie – Alexander Jansen

Op zondag 10 september speelt Alexander Jansen in de YPF Young Virtuosi serie. Om 15.00 uur neemt hij plaats achter de vleugel van Youri Egorov in De Duif en speelt het onderstaande programma in deze derde editie van de Young Virtuosi serie die YPF organiseert om jonge talentvolle pianisten een podium te bieden, een kans te geven om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Programma volgt. Kaartverkoop geopend.

Alexander Jansen (2005), geboren in Utrecht, is al vanaf zijn 3e jaar betoverd door muziek. Vanaf zijn 7e kreeg Alexander pianolessen van zijn moeder, pianodocente E. Jansen.

Vanaf zijn 10e heeft Alexander steeds meer opgetreden voor publiek. Sinds 2015 is Alexander leerling van M. Benoist en vanaf 2017 maakt Alexander deel uit van de Academie Muzikaal Talent studie voor jong talent te Conservatorium Utrecht.

Hij is winnaar van meerdere nationale en internationale concoursprijzen, onder andere:

  • 3e prijs in het zeer prestigieuze YPF Concours Junior 2019
  • Winnaar van de 1e en 2e prijs in het Prinses Christina Concours
  • Winnaar van het ‘Klassiek op het Amstelveld’ concours 2021

 

Sinds 2021 is Alexander leerling van concertpianist Thomas Beijer. Begin 2022 jaar werd Alexander door de beroemde pianist Lang Lang gekozen, uit vele duizenden jonge pianisten van de hele wereld, om als enige Europese pianist deel te nemen aan het Scholarship van de ‘Lang Lang Foundation’.

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceerde de YPF de Young Virtuosi serie voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen middels concerten en masterclasses hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een groot succes. Via deze link kunnen de concerten van de Young Virtuosi serie 2022 worden bekeken.

Concerten

De concerten vinden plaats in De Duif aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam. Tijdens de zes concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Concerten Young Virtuosi serie 2023

* 2 april > Alexandra Kaptein
* 7 mei > Florian Verweij
* 4 juni > Juan Pedro García Oliva
* 10 september > Alexander Jansen
* 8 oktober > Nikola Meeuwsen
* 12 november > Yang Yang Cai

Masterclasses

In 2023 worden er ook weer masterclasses georganiseerd. Deze bijzondere ‘lessen’ vinden plaats in ‘MuziekHaven’ in Zaandam. Programmering en verdere informatie over de masterclasses volgt binnenkort.

Young Virtuosi serie – Alexander Jansen

  • Datum: zo 10 september 2023
  • Tijd: 15.00 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Stadsherstel Amsterdam
  • Locatie:  De Duif, Amsterdam