YPF Young Virtuosi – concert

YPF Young Virtuosi – concert

Ook in 2022 vinden er weer concerten in De Duif (Amsterdam) en masterclasses in Muziekhaven (Zaandam) plaats die samen de YPF Young Virtuosi serie vormen.

Op zondag 4 september as. zal het tweede concert van de YPF Young Virtuosi serie worden georganiseerd. De jonge getalenteerde Nederlandse pianist Alexander Jansen zal plaats nemen aan de vleugel van Youri Egorov. Het exacte programma voor dit concert in De Duif dat om 15.00 uur start, volgt zo spoedig mogelijk. Kaartjes kunnen al wel worden gekocht via de button hiernaast.

Het eerste concert vond plaats op zondag 12 juni en werd gegeven door Juan Pedro García Oliva, winnaar van de YPF European Piano Competition 2022. Bekijk hier de opname van het concert.

Alexander Jansen

Alexander Jansen (2005) behaalde de halve finales van de YPF European Piano Competition 2022, als jongste deelnemer en als enige Nederlander. Onlangs speelde hij tijdens het Delft Chamber Festival als onderdeel van de Jong Talent Route.
Vanaf zijn 7e kreeg Alexander pianolessen van zijn moeder, pianodocente E. Jansen. Vanaf zijn 10e heeft Alexander steeds meer opgetreden voor publiek. Sinds 2015 is Alexander leerling van M. Benoist en vanaf 2017 maakt Alexander deel uit van de Academie Muzikaal Talent studie voor jong talent te Conservatorium Utrecht. Hij is winnaar van meerdere nationale en internationale prijzen, onder andere:
* 3e prijs in het zeer prestigieuze YPF Concours Junior 2019
* Winnaar van de 1 e en 2 e prijs in het Prinses Christina Concours
* Winnaar van het ‘Klassiek op het Amstelveld’ concours 2021
Sinds 2021 is Alexander leerling van pianist Thomas Beijer. Begin 2022 jaar werd Alexander door de beroemde pianist Lang Lang gekozen, uit vele duizenden jonge pianisten van de hele wereld, om als enige Europese pianist deel te nemen aan het Scholarship van de ‘Lang Lang Foundation’.

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceerde de YPF de Young Virtuosi serie voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Het was een groot succes. Opnames kunnen via deze link worden teruggekeken.

Concerten

De concerten in De Duif (Prinsengracht 756, Amsterdam) worden in 2022 georganiseerd op zondag 12 juni (Juan Pedro García Oliva), zondag 4 september (Alexander Jansen), 2 oktober (Carlos Marín Rayo), 6 november (Aarón Ormaza Vera), 27 november (Noah Zhou) en zaterdag (!) 10 december. Noteer de data alvast in de agenda!

Tijdens de 6 concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Masterclasses

De masterclasses vinden ook in 2022 plaats in ‘MuziekHaven’ in Zaandam. Programmering en verdere informatie over de masterclasses volgt binnenkort.

YPF Young Virtuosi – concert

  • Datum: zo 4 september 2022
  • Tijd: 15.00 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Stadsherstel Amsterdam
  • Locatie:  De Duif