Inschrijving concours 2022 gesloten

Inschrijving concours 2022 gesloten

Inschrijving concours 2022 gesloten

De inschrijving voor de YPF European Piano Competition 2022 is gesloten. We zijn alle jonge getalenteerde pianisten die zich hebben aangemeld voor de eerste Europese editie van de YPF Piano Competition erg dankbaar!

De pre-selectiejury zal de komende weken alle pre-selectievideo’s bekijken en uiteindelijk beslissen welke 24 deelnemers zullen deelnemen aan de concoursdagen in Amsterdam (10 t/m 20 februari 2022, in zowel het Bimhuis als in Muziekgebouw aan ‘t IJ). De bekendmaking van de deelnemers die doorgaan zal begin december 2021 plaatsvinden.

Wilt u als publiek deel uitmaken van de uitdaging die de jonge talenten in februari aangaan? Kom naar de concoursdagen in het Bimhuis (10-16 februari, gratis toegang) en/of koop tickets voor de finale op zondag 20 februari (14:15 uur) in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het wordt een heel bijzondere middag waarin de finalisten, onder kritisch en toeziend oog van de internationale jury, vergezeld worden door PHION, Orkest van Gelderland & Overijssel o.l.v. Antony Hermus. Bovendien beleeft het werk dat Reza Namavar in opdracht van YPF heeft gecomponeerd en Ti’afa’a heet, een wereldpremière! Maak het ook mee en bestel hier alvast uw tickets voor de finale.

En wilt u zich helemaal onderdompelen in de competitie, dan kunt u zich ook aanmelden als gastgezin voor een van onze Europese talenten. Meer informatie over gastgezinnen vindt u hier.

Foto: Foppe Schut (Yang Yang Cai – finale YPF Pianoconcours 2019 – Jean-Bernard Pommier (dirigent))