Sophiko Simsive wint GrachtenfestivalPrijs 2016

Sophiko Simsive wint GrachtenfestivalPrijs 2016

Sophiko Simsive wint GrachtenfestivalPrijs 2016

Pianiste Sophiko Simsive heeft de GrachtenfestivalPrijs 2016 gewonnen. Zij wordt daarmee Artist in Residence tijdens het Grachtenfestival van 2017. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Biëlla Luttmer, na een gevarieerde avond in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky. 

Naast Sophiko waren het Amatis Piano Trio en het Berlage Saxophone Quartet genomineerd. Zij werden het afgelopen seizoen gevolgd door de jury. Over de optredens van Sophiko Simsive vertelde juryvoorzitter Biëlla Luttmer: “In ieder stuk veranderde de sfeer, en ze speelt met zoveel overgave. Ze liet alle reserves varen en ging ervoor op zo’n ontzettend overrompelende manier – daar moet je veel lef én techniek voor hebben.” De jury bestond naast voorzitter Biëlla Luttmer uit muziekjournalisten Thiemo Wind en Frederike Berntsen.

De GrachtenfestivalPrijs vormt een belangrijke impuls voor de carrière van jonge artiesten. De GrachtenfestivalPrijs past in de missie van het Amsterdamse Grachtenfestival om jonge, talentvolle, klassieke musici te presenteren aan een breed publiek.

Vanavond (donderdag 18 augustus) treedt Sophiko om 21.00 uur op samen met het Berlage Saxophone Quartet in de serie Meesterlijk! Kaarten voor dit concert in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky zijn verkrijgbaar via de website van het Grachtenfestival.