Yang Yang Cai in de race voor de GrachtenfestivalPrijs

Yang Yang Cai in de race voor de GrachtenfestivalPrijs

Yang Yang Cai in de race voor de GrachtenfestivalPrijs

Naast Jelmer de Moed (klarinet) en Alexander Warenberg (cello), is Yang Yang Cai genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs die tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam zal worden uitgereikt.

In de sfeervolle Wintertuin van het Grand Hotel Krasnapolsky presenteren Artist in Residence Shin Sihan en GrachtenfestivalPrijs-genomineerden Yang Yang Cai, Jelmer de Moed en Alexander Warenberg van 16 tot en met 18 augustus de Meesterlijk!-reeks: vier avonden met een gevarieerd programma van Debussy’s cello sonate tot Chopin’s derde sonate naar de ‘Dialogue de l’ombre double’ waarin de musicus de dialoog aangaat met vooraf opgenomen materiaal.

Ieder jaar wordt de GrachtenfestivalPrijs uitgereikt aan een jonge musicus die uitblinkt in zijn of haar vakgebied door uitzonderlijk muzikaal talent. De winnaar van de prijs wint de felbegeerde titel van Artist in Residence. Binnen het residentschap krijgt de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs carte blanche om zijn of haar muzikale dromen te realiseren tijdens de daarop volgende editie van het Grachtenfestival.

Op 20 augustus 2021, tijdens de Avond van de GrachtenfestivalPrijs zal de vakjury een winnaar aanwijzen. Het Grachtenfestival vindt plaats van 13 tot en met 22 augustus.

Ga hier naar de website van het Grachtenfestival voor meer informatie.