Yang Yang Cai in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert!

Yang Yang Cai in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert!

Yang Yang Cai in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert!

Zaterdag 20 augustus om 20:00 uur speelt Yang Yang Cai in het voorprogramma van het Prinsengrachtconcert. Het is niet voor het eerst dat Yang Yang Cai op de gracht speelt. Als 10 jarig meisje deed ze al mee aan het Kinderprinsengrachtconcert.
Het voorprogramma wordt live uitgezonden tijdens het Zomeravondconcert (vanaf 19:00 uur) op NPO Radio 4.
Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande, onlangs overleden, pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Vorig jaar oktober vertrok Yang Yang naar Imola, waar ze nu les krijgt van meesterpianist Enrico Pace. Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en was ze de winnaar van de YPF Piano Competition 2019.
Yang Yang nam afgelopen jaar deel aan het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! en bracht binnen dit project haar debuut-cd uit. En in het voorjaar schitterde ze nog in het AVROTROS Lenteconcert