Vrijwilligers

Vrijwilligers

Word jij ook vrijwilliger tijdens de eerste Europese editie van het YPF concours: de YPF European Piano Competition 2025?

De Young Pianist Foundation kan haar werk niet doen zonder de hulp van vrijwilligers. De YPF European Piano Competition – Grand Prix Youri Egorov 2022 vindt plaats van 26 februari t/m 9 maart 2025 in het Bimhuis en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Voorafgaand aan, tijdens en na afloop van het concours kunnen we hulp van vrijwilligers heel goed gebruiken. Vrijwilligers zijn zowel achter de schermen als in de frontlinies een onmisbare schakel in de gehele organisatie van het concours.

Er is voorbereidend (administratief kantoor)werk te doen en tijdens de dagen en avonden van het concours zoeken we vrijwilligers als gastvrouw of –heer die deelnemers, musici en publiek begeleiden, die ervoor zorgen dat het podium in orde is, die bloemen uitdelen, de informatiebalie bemensen en informatie verschaffen, die kaartjes controleren, die bladomslaander zijn of af en toe als chauffeur kunnen worden ingeschakeld en die inzetbaar zijn voor allerlei voorkomende hand- en spandiensten.

Je maakt deel uit van een gezellig team van vrijwilligers, je leert nieuwe mensen kennen en bent onderdeel van een organisatie die zich vol overgave inzet voor jong talent. We bieden je uiteraard een vrijwilligersvergoeding en een gezellige vrijwilligersborrel aan en zijn vooral ook oneindig dankbaar voor je hulp.

Aanmelden als vrijwilliger

Ben je enthousiast, steek je graag je handen uit de mouwen, vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, woon je (in de nabije omgeving van) Amsterdam en vind je het mooi om mee te werken aan het creëren van kansen voor jong (Europees) talent? Meld je dan aan als vrijwilliger en stuur een mail naar vrijwilligers@ypf.nl

Gastgezinnen

Om de deelnemers een warm onthaal te bieden zijn wij ook op zoek naar gastgezinnen in (de nabije omgeving van) Amsterdam, waar deelnemers tijdens hun verblijf in Nederland kunnen logeren en liefst ook studeren. Bij voorkeur zoeken wij gastgezinnen in het bezit van een vleugel, of goede piano, maar als alternatief zijn wij ook op zoek naar andere mogelijkheden in de stad waar de deelnemers kunnen studeren.

Concreet gaat het dus om gezinnen/personen in of dicht bij Amsterdam, bij voorkeur in het bezit van een vleugel, die in de periode van 26 februari tot en met 9 maart 2025 gastvrijheid willen verlenen aan een jonge deelnemer aan het YPF concours (niet alle deelnemers zullen de finale halen, dus een deel zal korter in Nederland verblijven).

Een unieke kans om dit prestigieuze concours van nabij mee te maken en te genieten van het spel en de aanwezigheid van talentvolle internationale pianisten onder je eigen dak! Voor meer informatie of aanmelding als gastgezin, kun je een mail sturen naar info@ypf.nl.