Afscheid Marcel Baudet & Welkom Thomas Beijer

Afscheid Marcel Baudet & Welkom Thomas Beijer

Foto: Alexander Zeverijn

Op zondag 13 oktober 2019 heeft Marcel Baudet (oprichter van de Young Pianist Foundation), tijdens het YPF Jubileumconcert in Het Concertgebouw, afscheid genomen als Artistiek directeur van YPF. Het optreden van alle zeven winnaars van de YPF Piano Competition tijdens het YPF Jubileumconcert vormde een passend slot van de twintig jaar waarin Marcel Baudet zich onvermoeibaar en met passie heeft ingezet voor het grote pianotalent dat Nederland rijk is. Marcel Baudet heeft het stokje overgedragen aan Thomas Beijer.

Thomas Beijer (1988) studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en sloot zijn studie af met de hoogste onderscheiding. In 2007 won hij de eerste prijs van de YPF Piano Competition. Thomas geeft sinds zijn tiende wereldwijd recitals en als solist speelde hij met verschillende gerenommeerde orkesten. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek. Naast zijn solo-optredens is hij tevens schrijver, componist en een gepassioneerd kamermusicus. In februari 2022 is de Nederlandse Muziekprijs aan Thomas toegekend.  

Samen met Directeur Inge van Verschuer en het YPF team, zal Thomas gaan toewerken naar alweer het achtste concours van YPF in februari 2022. Nieuw aan het concours in 2022 is dat niet alleen Nederlanders of in Nederland studerende buitenlanders zich kunnen aanmelden, maar dat alle jonge pianisten tot en met 27 jaar met een Europees (of VK) paspoort van harte welkom zijn. Het concours krijgt daarom ook een nieuwe naam: YPF European Piano Competition – Grand Prix Youri Egorov.