Concours 2025

Concours 2025

Van 26 februari t/m 9 maart 2025 vindt de negende editie van het YPF concours plaats. Na het succes van het eerst Europese concours van de Young Pianist Foundation in 2022, is het concours in 2025 ook weer gericht op jonge pianisten met een paspoort van een van de lidstaten van de Europese Unie, inclusief het Verenigd Koninkrijk en Zwiterland. De YPF European Piano Competition 2025 – Grand Prix Youri Egorov, vindt weer plaats in het Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam en staat open voor pianisten t/m 27 jaar. De jonge talenten strijden ten overstaan van de gerenommeerde internationale jury om een plaats in de finale op 9 maart én daarmee uitaard om de eerste prijs en, wie weet, de Grand Prix Youri Egorov.

Op 15 november 2024 sluit de inschrijving voor het YPF concours en op of rond 15 december 2024 zal de voorselectie-jury o.l.v. Thomas Beijer, 20 kwartfinalisten selecteren. 

Van 26 februari t/m 5 maart 2025 vinden de kwartfinales en de halve finales plaats in het Bimhuis, Amsterdam.

De finale van het Nationaal Piano Jeugd Concours 2025 – dat de YPF in samenwerking met het Liszt concours  organiseert (en openstaat voor kinderen van 12 jaar t/m 17 jaar) – vindt plaats op zaterdag 8 maart in het Bimhuis.

Op zaterdagavond 8 maart spelen leden van de internationale jury én Thomas Beijer tijdens A tribute to Youri Egorov. Dit concert, ter ere van Youri Egorov en zijn gedachtegoed om jonge pianisten de kans te geven zich te ontwikkelen, is uitgegroeid tot een ware YPF traditie en elke keer weer bijzonder om bij te wonen door de grote hoeveelheid meesterpianisten op één avond. 

De finale van de YPF European Piano Competition 2025 – Grand Prix Youri Egorov vindt plaats op zondagmiddag 9 maart 2025 in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. De drie finalisten spelen een piano solo (wereldpremière van een werk dat in opdracht van de YPF gecomponeerd wordt door de jonge Nederlandse componist Jan-Peter de Graaff) en Concerto nr 5 van Beethoven of het concerto van Schumann. De finalisten zullen worden begeleid door Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel onder leiding van Benjamin Levy

Hieronder zijn in te zien: de Participation Rules en het Repertoire voor de YPF European Piano Competition 2025. De bladmuziek van het in opdracht van de YPF te componeren werk wordt op een nader te bepalen moment in 2024 gepubliceerd.

NB. De Participations Rules zijn opgesteld in het Engels. Dit is de voertaal tijdens het concours.

Participation Rules for the
YPF European Piano Competition 2025

Click the button below to download.

Repertoire
YPF European Piano Competition 2025

Click the button below to download.

Scores

New Dutch work Final YPF European Piano Competition 2022

Click the button below to download.

Wat de Young Pianist Foundation doet voor jonge piano talenten in Nederland is uniek en van essentieel belang voor hun artistieke ontwikkeling. Dankzij het concours is het niveau van pianospel in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.