YPF Piano Concours / Grand Prix Youri Egorov

Concours

YPF Piano Concours 2019

De 7e editie van het YPF Piano Concours / Grand Prix Youri Egorov vindt plaats van 25 januari tot 10 februari 2019. Sinds de start in 1999 heeft het YPF Concours altijd gefocust op het pedagogische voordeel voor de deelnemers. Het concours moet worden beschouwd als een cruciale schakel in de algemene muziekeducatie van de jonge pianisten in ons land. We nodigen daarom elke jonge pianist uit om de uitdaging aan te gaan en zichzelf op het podium te presenteren en te spelen voor een jury van internationale meesterpianisten en pedagogen. Het concours heeft een geleidelijke opbouw, verdeeld over vier rondes, met verschillende leeftijdscategorieën. Bovenop de gecategoriseerde competitie staat de Grote Finale, die geen onderscheiding herkent in leeftijdscategorieën. Ten slotte, in het geval dat de winnaar van de wedstrijd een pianist is met een uitzonderlijke muzikale en pianistische kwaliteit van internationaal niveau, kan de jury de hoogste onderscheiding toekennen, de Grand Prix Youri Egorov.

Het YPF Piano Concours vindt vanaf 25 januari 2019 plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Toegang tot de concours dagen is gratis (tijden volgen). Het YPF Piano Concours wordt afgesloten met ‘A tribute to Youri Egorov’ en de Finale van het concours op 9 en 10 februari 2019 in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Kaarten voor zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019 kunt u hier kopen.

 

Wat de Young Pianist Foundation doet voor jonge piano talenten in Nederland is uniek en van essentieel belang voor hun artistieke ontwikkeling. Dankzij het concours is het niveau van pianospel in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.

Jan Wijn

Zondag 11 november 2018: De YPF Preparation Day

De YPF Preparation Day! Heb je je al aangemeld voor het YPF Piano Concours of twijfel je nog? Kom in beide gevallen naar de YPF Preparation Day in het Conservatorium van Amsterdam op zondag 11 november 2018 met uitleg door Marcel Baudet en David Kuijken over het concours en Thomas Beijer en Jean-Bernard Pommier over het repertoire. Ramon van Engelenhoven, Grand Prix Youri Egorov winnaar 2015, praat over het belang van meedoen en zal tot slot een klein optreden verzorgen. Gratis toegang.

Met het winnen van het YPF Piano Concours 2007 plaatste Thomas Beijer (1988) zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury beschreef hem als "een muzikaal zeer interessante persoonlijkheid met opvallende ideeën over muziek. Een echte kunstenaar. " Voor de YPF Piano Concours 2019 heeft Thomas Beijer een nieuw werk 'Variaties op een thema van Chopin' gecomponeerd, dat als verplicht werk zal worden uitgevoerd tijdens de Grande Filnale van het YPF Piano Concours 2019. Je kunt het werk hier downloaden.