FINALE – YPF European Piano Competition 2025

FINALE – YPF European Piano Competition 2025

De spannende finale van de YPF European Piano Competition 2025 waarin drie jonge pianisten met orkest optreden vindt plaats op zondag 9 maart 2025.

De finalisten spelen met Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, naar keuze een van de vijf pianoconcerten van Beethoven of dat van Schumann. Daarnaast spelen ze alle drie een nieuw – in opdracht van de YPF geschreven – werk voor piano solo, gecomponeerd door Jan-Peter de Graaff.
Phion begeleidt de jonge pianobeloftes in de pianoconcerten. Tijdens het juryberaad, waarin de winnaar wordt bepaald, speelt pianist Juan Pedro García Oliva, winnaar van de YPF European Piano Competition 2022.

De jury van het concours bestaat uit acht prominenten uit de pianowereld: Severin von Eckardstein, Jean Claude vanden Eynden, Edith Fischer, Nino Gvetadze, Ronan O’Hora (voorzitter), Hannes Minnaar, Malcolm Singer en Einav Yarden. Zij bepalen wie er in de voetsporen van eerdere winnaars als Hanna Shybayeva, Nino Gvetadze, Thomas Beijer, Ramon van Engelenhoven en Yang Yang Cai gaat treden.

FINALE – YPF European Piano Competition 2025

  • Datum: zo 9 maart 2025
  • Tijd: 14.15 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Muziekgebouw
  • Locatie:  Muziekgebouw aan 't IJ
  • Zaal: Grote Zaal