Young Virtuosi serie 2024 – Nikola Meeuwsen

Young Virtuosi serie 2024 – Nikola Meeuwsen

Op zondag 6 oktober speelt Nikola Meeuwsen in de Duif in Amsterdam. Om 15.00 uur neemt hij plaats achter de vleugel van Youri Egorov speelt het onderstaande programma in deze vierde editie van de Young Virtuosi serie die YPF organiseert om jonge talentvolle pianisten een podium te bieden, een kans te geven om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Programma:

Volgt

Nikola Meeuwsen (2002) heeft als pianist van de jonge generatie al een opvallend volwassen carrière. Hij maakte op 19 januari 2024 zijn avondvullende solodebuut in het Concertgebouw met op het programma werken van Schubert, Beethoven, Brahms en Schumann. Voor de derde keer gaat hij in 2025 als solist optreden met het Residentie Orkest.
Nikola won op zijn 20ste als jongste musicus ooit de Grachtenfestivalprijs en was in 2023 artist in residence van dit Amsterdamse festival.

Ook in het buitenland slaat Nikola Meeuwsen zijn vleugels uit. In oktober 2023 speelde hij bijvoorbeeld het Pianoconcert van Grieg in de beroemde Dvořák Zaal van het Rudolfinum in Praag, tijdens het internationale festival voor jong talent Young Prague.

Met veel toonaangevende jonge talenten treedt Nikola op, zoals Noa Wildschut, Benjamin Kruithof, SongHa Choi en Alexander Warenberg. Ook met zijn docent en inspirator Enrico Pace gaf hij al concerten.

Nikola studeert sinds 2010 Bij Marlies van Gent, en sinds 2014 ook bij Enrico Pace aan de Accademia Pianistica in Imola. Momenteel is Nikola ook student aan de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel bij Frank Braley en Avedis Kouyoumdjian.

Lees hier meer over Nikola.

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceerde de YPF de Young Virtuosi serie voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen middels concerten en masterclasses hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een groot succes. Via deze link kunnen de concerten van de Young Virtuosi serie 2023 (en daarvoor) worden bekeken.

Concerten

De concerten vinden plaats in De Duif aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam. Tijdens de zes concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Masterclasses

In 2024 worden er ook weer masterclasses georganiseerd. Deze bijzondere ‘lessen’ vinden plaats in ‘MuziekHaven’ in Zaandam. Programmering en verdere informatie over de masterclasses volgt binnenkort.

Young Virtuosi serie 2024 – Nikola Meeuwsen

  • Datum: zo 6 oktober 2024
  • Tijd: 15.00 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Stadsherstel Amsterdam
  • Locatie:  De Duif, Amsterdam