Aanmelding geopend!

Aanmelding geopend!

Aanmelding geopend!

De aanmelding voor de eerste Europese editie van het YPF concours is geopend. Vanaf 1 februari 2021 kunnen jonge pianisten onder de 28 jaar met een Europees of Brits paspoort zich aanmelden voor de YPF European Piano Competition / Grand Prix Youri Egorov 2022.

Het concours vindt plaats van 10 tot en met 20 februari 2022; de kwart- en halve finale in het Conservatorium van Amsterdam en het Tribute to Youri Egorov en de finale in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam (19 en 20 februari).

Het repertoire is samengesteld door Artistiek directeur Thomas Beijer en de jonge pianisten zullen zich moeten bewijzen ten opzichte van elkaar en ten overstaan van een onafhankelijke internationale jury bestaande uit: Severin von Eckardstein (DL), Jean-Claude Vanden Eynden (BE), Edith Fisher (CL), Nino Gvetadze (GE-NL), Hannes Minnaar (NL), Marco Riaskoff (NL) en Malcolm Singer (GB).

De winnaar ontvangt de eerste prijs van €15.000 euro aangevuld met een prijzenpakket dat onder andere een reeks (inter)nationale masterclasses en concerten bevat. Daarnaast kan de jury de Grand Prix Youri Egorov (bestaande uit een concert in St. Petersburg met het Mariinski Orkest o.l.v. Valery Gergiev) uitreiken voor exceptioneel talent.