Kaartverkoop

Kaartverkoop

De YPF European Piano Competition vindt vanaf 10 tot en met 20 februari 2022 plaats in het Bimhuis en Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam.

De Kwart- en Halve Finales zijn achter de rug. De YPF European Piano Competition wordt afgesloten met A tribute to Youri Egorov en de Finale van het concours op 19 en 20 februari 2022 in Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Via onderstaande button kunt u kaarten bestellen voor zaterdag 19 en/of zondag 20 februari 2022. Zien we u in Amsterdam?

Meer informatie

* Zaterdag 19  februari 2022 / 20:15 tot +/- 22:00 / Grote Zaal

JURY CONCERT / A tribute to Youri Egorov
Tribute concert door jury leden

Inmiddels een ware YPF-traditie is een pianorecital dat de juryleden gezamenlijk geven onder de noemer A tribute to Youri Egorov. In dit concert spelen meesterpianisten uit de internationale jury van de YPF European Piano Competition. Het belooft een onvergetelijke avond te worden voor de pianoliefhebber.

De in 1976 naar ons land gevluchte Russische toppianist Youri Egorov overleed in 1988 op 33-jarige leeftijd in Amsterdam aan de gevolgen van aids. Velen in binnen- en buitenland denken nog altijd vol bewondering en met weemoed terug aan dit veel te jong gestorven pianogenie. De Young Pianist Foundation beheert het erfgoed van Egorov en eert hem met dit unieke tribute concert.

Bekijk hier het programma van A tribute to Youri Egorov.

* Zondag 20 februari 2022 / 14:15 tot +/- 18:00 / Grote Zaal

FINALE YPF European Piano Competition 2022
De drie beste pianisten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (tot 28 jaar)

De drie finalisten, Carlos Marín Rayo, Juan Pedro García Oliva en Noah Zhou, sluiten het zware concours af met Concerto nr 5 van Beethoven (Carlos en Noah) en het Concerto van Schumann (Juan Pedro) en een in opdracht van de YPF gecomponeerd nieuw werk van de Nederlandse componist Reza Namavar.

PHION, Orkest van Gelderland en Overijssel en o.l.v. dirigent Antony Hermus, zal de finalisten bij de concerto’s begeleiden. Meer informatie over PHION kunt u hier vinden.

Tijdens het jury overleg, zal Yang Yang Cai (winnaar van de YPF Piano Competition 2019) optreden. De prijsuitreiking vindt direct na het jury overleg plaats.