Young Virtuosi serie 2024 – Jesse Wienke

Young Virtuosi serie 2024 – Jesse Wienke

Op zondag 9 juni speelt de jonge Jesse Wienke in de Duif in Amsterdam. Om 15.00 uur neemt hij plaats achter de vleugel van Youri Egorov speelt het onderstaande programma in deze vierde editie van de Young Virtuosi serie die YPF organiseert om jonge talentvolle pianisten een podium te bieden, een kans te geven om zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen.

Programma:
Programma volgt

Jesse Wienke (2002) studeert klassiek piano bij Nata Tsvereli, klavecimbel bij Johan Hofmann en fortepiano bij Paul Komen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

In 2022 ontving Jesse de 1e prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours. Tevens ontving hij de ABN AMRO Mees Pierson Prijs. Masterclasses volgde hij onder andere bij Ralph van Raat, Nino Gvetadze en Thomas Beijer.

Ook vormt hij een duo samen met tenor Olivier Kemler. Jesse heeft concerten mogen geven op verschillende podia. Onder meer in de kleine zaal van De Oosterpoort, Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht en kasteel Oud-Poelgeest.

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceerde de YPF de Young Virtuosi serie voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen middels concerten en masterclasses hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een groot succes. Via deze link kunnen de concerten van de Young Virtuosi serie 2023 (en daarvoor) worden bekeken.

Concerten

De concerten vinden plaats in De Duif aan de Prinsengracht 756 in Amsterdam. Tijdens de zes concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Masterclasses

In 2024 worden er ook weer masterclasses georganiseerd. Deze bijzondere ‘lessen’ vinden plaats in ‘MuziekHaven’ in Zaandam. Programmering en verdere informatie over de masterclasses volgt binnenkort.

Young Virtuosi serie 2024 – Jesse Wienke

  • Datum: zo 9 juni 2024
  • Tijd: 15.00 uur
  • Organized by: Young Pianist Foundation i.s.m. Stadsherstel Amsterdam
  • Locatie:  De Duif, Amsterdam