Alexandra Kaptein

Alexandra Kaptein (1999, Nederland) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Op zesjarige leeftijd won ze al haar eerste prijs op het pianoconcours ‘Jugend musiziert’ in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks van nationale en internationale pianoconcoursen door heel Europa. Zo won ze de eerste prijs van het ‘Von Bremen Pianoconcours’ in Dortmund, Duitsland en van de ‘EPTA International Piano Competition’ 2016 in België en won ze de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians’ in Enschede. In 2017 won zij de eerste prijs, publieksprijs en Franz Liszt Prijs in de finale van ‘Koffie bij de Piano’ in Den Bosch, Nederland. In 2018 won Alexandra de eerste prijs en speciale juryprijs in de finale van de ‘Geertruidenberg Klassieke competitie’. En in 2019 won ze ook de eerste prijs in de Internationale Competitie in Val Tidone ‘Silvio Bengali’ Italië.

Alexandra neemt deel aan vele masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland en treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland. Ook trad ze op bij de Nederlandse radiozender van Radio 4 (AVRO/TROS).

Sinds 2019 studeert ze bij Frank van de Laar. In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en momenteel doet ze haar Masters’ bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, Nederland. In 2020 is Alexandra ook nog begonnen aan een tweede bachelor, Theorie der Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Helaas heeft Alexandra haar deelname moeten annuleren in verband met privé omstandigheden.

Kwartfinale
L. van Beethoven Sonata no. 3 in C major, op. 2/3
A. Scriabin Etude in C sharp minor, op. 42/5
M. Ravel Miroirs, no. 4 Alborada del gracioso

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 3 in C minor, op. 60
F. Liszt Sonata in B minor, S. 178

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
L. van Beethoven Piano Concerto no. 3 in C minor, op. 37