Severin Von Eckardstein geeft Masterclass

Severin Von Eckardstein geeft Masterclass

Severin Von Eckardstein geeft Masterclass

De eerste Masterclass in de serie YPF Young Virtuosi wordt gegeven door  Severin von Eckardstein, een van de juryleden van de internationale jury van de YPF European Piano Competition – Grand Prix Youri Egorov 2022.

Aan de Masterclass nemen de volgende jonge piano talenten deel:
Nikola Meeuwsen – Beethoven, 6 Bagatellen opus 126
Alexander Jansen – Chopin, Andante Spianato e Grande Polonaise Brillante opus 22
Yang Yang Cai – Beethoven, Sonate nr. 28 in A, opus 101

De Masterclass start om 14:00 en is gratis toegankelijk voor publiek.

 

YPF Young Virtuosi serie

In 2021 lanceert YPF een serie van 6 masterclasses en 6 concerten voor YPF laureaten en jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de beloofde kans krijgen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Masterclasses

De masterclasses, die plaatsvinden op o.a. 4 juli, 14 augustus, 9 oktober, 20 november 2021 en twee nog nader bekend te maken data, worden gegeven in het nieuwe kamermuziekcentrum ‘MuziekHaven’ in Zaandam.

Concerten

Tijdens de 6 concerten zullen YPF laureaten en jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed. De concerten van de YPF Young Virtuosi serie worden o.a. op zondagmiddag 11 april, 27 juni, 3 oktober, 24 oktober, 28 november 2021 en een nog nader bekend te maken datum georganiseerd in De Duif aan de Prinsengracht in Amsterdam.