Germán García Pérez

Germán García Pérez (1996, Spanje) begon zijn muzikale carrière in Granada bij docenten Andrei Reznik en Javier Herreros. Zijn studie vervolgde hij in Badajoz aan het ‘Conservatorio Superior de Música Bonifacio Gil’ bij maestro Alexander Kandelaki. Hier behaalde hij zowel een eredoctoraat als de Buitengewone Prijs. Germán ging studeren bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de graad ‘Master of Interpretation’ behaalde. Hier volgde hij ook kamermuzieklessen van Frank van de Laar, Clive Brown en Paul Scheepers.

In augustus 2013 nam hij deel aan het internationale festival ‘We Gather Friends’ in het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. Zijn eerste optreden als solist vond plaats in maart 2015 toen hij het Pianoconcert nr. 1 van Tsjaikovski, onder leiding van César Álvarez, uitvoerde in het Palacio de Congresos in Badajoz. In december 2017 speelde hij een solorecital in het Manuel de Falla Auditorium in Granada (Kreisleriana, op. 16 van Robert Schumann en Petroesjka van Igor Stravinsky).

Germán heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de speciale juryprijs op de XIV ‘Santa Cecilia International Competition’ in Segovia, eerste prijzen op de XXIX ‘Marisa Montiel City of Linares National Piano Competition’, de XXII ‘Ciutat de Carlet Piano Competition’ en het XXXVIII ‘Ciudad de Albacete Pianoconcours’. Hij volgde masterclasses van pianisten als Ángel Sanzo, Luis Fernando Pérez, Albert Attenelle, Guillermo González, Eldar Nebolsin, Irina Plotnikova, Marta Gulyas, David Kuyken, Frank van de Laar en Claudio Martínez Mehner.

Momenteel combineert hij het spelen van solorecitals met het spelen van kamermuziekconcerten.

REPERTOIRE en SPEELSCHEMA

Kwartfinale > vrijdag 11 februari | 11:00 – 11:40 uur | Bimhuis
L. van Beethoven Sonata no. 18 in E flat major, op. 31/3
E. Granados El Fandango de Candil (from Suite Goyescas)
R. Escher Toccata from Arcana Musae Dona
I. Albéniz Iberia, book 1 – no. 2 El Puerto

Halve Finale
J. Brahms Piano Quartet no. 1 in G minor, op. 25
F. Liszt Fantasy and Fugue on the theme ‘BACH’

Finale
R. Namavar Ti’afa’a
L. van Beethoven Piano Concerto no. 3 in C minor, op. 37